Even voorstellen…

Better Wetter heeft vanaf begin dit jaar twee trainees ‘in dienst’. Dit zijn Els Wouda en Maryleen Blaauw. Zij stellen zich kort eventjes voor.

Els Wouda, trainee projectleider
Ik ben Els Wouda, 26 jaar en afgestudeerd in Sustainble Management. Zowel privé als tijdens werk streef ik ernaar om een positieve impact te hebben op de wereld om mij heen. Vanuit deze gedachtegang is mijn interesse voor het project ‘Better Wetter’ gewekt.  Ik vind het fantastisch om te werken aan innovatief project met als doelstelling om een bestendig waterbeheer voor de toekomst te creëren. Vanuit de gemeente Dantumadiel geef ik invulling aan de rol van projectleider.


Maryleen Blaauw, trainee projectleider natte teelten
Mijn naam is Maryleen Blaauw, 24 jaar en ik woon in Groningen. Afgelopen augustus ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Ik heb de opleiding Milieukunde met als specialisatie ecohydrologie gevolgd. Tijdens mijn opleiding kreeg ik een uitnodiging voor een open dag op het Brûsplak, hier is mijn interesse voor het project Better Wetter aangewakkerd. Ik ontmoette een groep enthousiaste mensen die met zeer innovatieve onderzoeken bezig waren. Via deze dag ben ik bij Altenburg & Wymenga  terecht gekomen voor een stage.

Tijdens mijn stage ben ik naast mijn stageopdracht geïnteresseerd gebleven in Better Wetter en heb ik veel van het project meegekregen. In het daaropvolgende jaar kreeg ik de kans om via mijn studie mee te werken aan een project binnen Better Wetter gericht op geschikte waterberginglocaties.

In de loop der tijd is mijn enthousiasme voor Better Wetter alleen maar groter geworden. Ik ben dan ook erg blij met de kans om via de gemeente Dantumadiel aan de slag te gaan voor Better Wetter. Ik zal de taak als projectleider op het gebied van natte teelten vanuit de gemeente op mij nemen. Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop dat we met zijn allen tot mooie innovatieve, concrete en realistische oplossingen komen voor de bestaande problematiek!