‘Sigarenplant’ uit het Bûtefjild isoleert stationsgebouw Feanwâlden

In het voorjaar van 2021 is Bouwgroep Dijkstra Draisma begonnen aan de renovatie van het stationsgebouw Feanwâlden, in opdracht van gemeente Dantumadiel en met medewerking van NS (eigenaar van het gebouw).
De renovatie is een voorbeeld van regionale kansen om gebouwen te verduurzamen en lokale circulariteit toe te passen. Een onderdeel van duurzaamheid en lokale circulariteit toepassing in het gebruik van lisdodde als isolatiemateriaal en plaat materiaal.

In dit filmpje vullen Coen Verboom (Dijkstra Draisma) en Kees Wielstra (wethouder Dantumadiel) de laatste wand met lisdodde isolatie. Het stationsgebouw dient de komende periode als testlocatie voor lisdodde. In het gebouw is een proefpaneel met lisdodde geplaatst, zichtbaar in de gevel. Een mooie stap naar verder onderzoek hoe het isolatiemateriaal door de jaren heen beweegt (bijv. inzakking). Het proefpaneel is voorzien van diverse sensoren, waarmee de conditie van het materiaal gemeten wordt. De lisdodde wandpanelen in het stationsgebouw zijn gemaakt door Tjeerd Veenhoven. Een mooie stap voor Better Wetter!

Lees hier het hele bericht op RTV NOF.